takknemlighet

Et vårtegn til dere som ikke kan gå ut nå

Jeg sitter med en dyp følelse av takknemlighet etter denne surrealistiske uka. Egentlig tenkte jeg å holde meg til leilighetsprat og at dette kunne bli et fristed for alt som skjer nå.

Men jeg må sette litt ord på følelsene nå. Jeg tenker nemlig så veldig på alle som nå permitteres, eller mister mange oppdrag, og helt plutselig har det utrygt økonomisk. For et år siden hadde dette vært meg. For et år siden sa jeg opp en jobb fordi jeg ikke klarte å være der, og ville sette helsa først. Hadde dette skjedd i fjor hadde jeg neppe fått ny jobb så raskt. Jeg hadde ikke kunnet kjøpe leiligheten vi nå skal flytte inn i. Derfor er det nesten absurd for meg å sitte i en helt annen situasjon enn mange gjør nå.

En ting jeg prøver å gjøre er å tenke solidarisk pengebruk nå. For vi som har penger og inntekt kan hjelpe folk ved å tenke over hvordan vi kjøper varer og tjenester nå.

Jeg har sett live-konserter på Facebook og vippset. Vi har en håndverker i leiligheten nå som jeg er glad vi gir jobb til i en uke. Og hvis det ikke blir så mye ferie i sommer har jeg tenkt at jeg må støtte det jeg kan lokalt, f. eks å gå ut og spise på restauranter i nabolaget. For jeg har muligheten.

Håper dere der ute har det bra etter forholdene. Det er merkelig at dette bare har pågått en uke, og ingen vet hvor lenge vi skal fortsette i denne unntakstilstanden. Jeg vil anbefale å koble av med lette serier og podkaster, og gjøre analoge ting som brettspill og baking. Selv skal vi male de neste dagene og forhåpentligvis flytte om en ukes tid.

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..