nye Deichman

Endelig har det nye hovedbiblioteket i Oslo åpnet! Jeg dro på utflukt til Deichman på fredag – som hadde åpnet dagen før. Jeg var veldig veldig spent, og kanskje mest av alt på om det var mange rolige steder å sette seg ned og lese.

Biblioteket har hele 6 etasjer! U-etasjen hadde jeg faktisk besøkt i februar, da jobben hadde seminar der og vi fikk en smugtitt. U-etasjen er for barna, og jeg tenker det er et lurt grep av biblioteket, barna får sin egen boltreplass.

Man kan også reservere studieplasser som denne over. Som jeg har skjønt det låser man da opp med kortet sitt, og kan sitte bak en lukket glassdør. Utrolig fint når man trenger å ha det helt stille.

Taket sørger for godt lysinnslipp, og disse geometriske formene går igjen.

Et overblikk.

Jeg må si jeg er veldig imponert! For det første tenker jeg at biblioteket er så stort, og smart inndelt i soner, at man ikke vil føle altfor mye på buzzen og summingen hvis man trekker mot de rolige sonene.

Men samtidig er det et sted hvor man kan gjøre mye mer enn å bare lese. Det er lagt opp til mange forskjellige aktiviteter, og en del er i egne rom som skiller det fra de som er der for å lese.

Jeg tror biblioteket kan bli veldig populært blant mange flere enn tidligere. Og jeg tror det er et viktig tilskudd for byen – et stort offentlig rom med plass til alle. Selv gleder jeg meg veldig til å kunne begynne å bruke biblioteket igjen etter flere måneder hvor det har vært stengt.

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

Én tanke på “nye Deichman”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..