En hyllest til Møhlenpris

Jeg har vært fem dager i Bergen og mimret. For 11 år siden dro jeg dit og tok en bachelor. Jeg bodde i kollektiv på Møhlenpris, den beste bydelen i Bergen.

Vi var 6 jenter og fulgte vaskelisten, så hver 6. uke gikk jeg ned mot Møhlenpris skole og kastet glass og metall.

Leiligheten hadde lav standard, så det dugget på innsiden av vinduene og var kaldt om vinteren. Men vi hadde eget vaskerom, de koseligste frokostene og lesesalen var nærme nok til at den ble besøkt så ofte som den burde.

Hverdagen bestod av U.pihl, trening på studentsenteret, forelesninger i Egget. Samt veldig mye besøk på Hulen og Kvarteret.

Jobbet på Hulen gjorde jeg også, selv om jeg kanskje ikke cashet ut min frivillige innsats i så mange rabatterte konserter.

Den siste høsten jeg bodde der dukket dette stedet opp. En perle av en nabolagskafé. Vi ble enige om at vi måtte gå der masse så de ikke gikk konkurs. Jeg husker vi spiste kladdkake, at alle møblene var retro og at de var de eneste som sendte meg et svar da jeg forsøkte å få jobb via åpne søknader. Da likte jeg dem enda bedre og gikk der enda mer, selv om de dessverre ikke hadde noen jobb til meg.

Det var så himla trist å høre at de stengte bare noen uker før jeg var der nå. Lokalet var ikke tømt, og det lå solblekede aviser i vinduet, ved siden av visne planter.

Møhlenpris var min studietid. Det var skråtak, og vorspiel hver eneste helg. Det var da Spotify kom og vi kunne lage ordentlige spillelister. Det var besøk fra Oslo, hvor vi viste dem at dette var den beste bydelen i Bergen.

Nobel Bopel har oppsummert det greit for meg:

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

7 kommentarer om “En hyllest til Møhlenpris”

  1. En bra by å være student i og jeg trivdes så godt at jeg ble her i syv år. Først var det yrkesskolen og svennebrev i møbelsnekkerfaget, som du kjenner godt til. På Møhlenpris jobbet jeg som snekker, gamle leiligheter som skulle restaureres. Hulen med all den gode musikken og kanskje en middag på søndagen.

    1. Visste ikke at du hadde jobbet på Møhlenpris, morsomt. 🙂 Hulen og Café Opera består, mens Garage har blitt lagt ned.

  2. Så kjekt å se bildene dine fra Møhlenpris, synd at Nobel Bopel er lagt ned, det visste jeg ikke. Leser Torborg Nedreaas for tiden og med sin handling fra Silverstad (Møhlenpris) vandrer jeg i gatene 🙂

    1. Dessverre, de stengte i mai. Et stort tap for Møhlenpris! Torborg Nedreaas har jeg ikke lest noe av, det må jeg få gjort. 🙂

  3. Som Bergenser så var det veldig kjekt å lese om dine minner og se bilder fra Møhlenpris, en bydel jeg svært sjelden besøker så kanskje jeg skulle gått på byvandring som turist i egen by snart? Tusen takk for titten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..