Liste om bøker

En liten liste om bøker for å bli bedre kjent med meg som leser.

Hva er dine favorittbøker?
I tilfeldig rekkefølge:
Monstermenneske – Kjersti Annesdatter Skomsvold
Ute av verden – Karl Ove Knausgård
Elskere – Mattis Øybø
Aya fra Yopougon (tegneserie) – Marguerite Abouet

Leser du mest norske eller utenlandske bøker?
Som det fremgår av bøkene over går det mest i norsk. Jeg liker bøker om steder jeg har vært, så jeg leste en del argentinske bøker da jeg bodde der, men ellers blir det veldig mye norsk samtidslitteratur, noe svensk. Nå skal jeg få lest Sally Rooney da, ettersom hun blir sammenlignet med Jane Austen. Og jeg vil få lest flere ungdomsbøker!

Leser du tegneserier?
Ja, absolutt. Jeg leste nettopp Bergen av Anja Dahle Øverbye, den likte jeg veldig godt. Ellers må jeg anbefale Aya fra Yopougon, den er så tatt på kornet og har fantastisk humor. Videre er Fremtidens Araber også veldig bra.

Hva med krim?
Det blir lite krim. Det er en sjanger jeg må utforske mer. Jeg likte veldig godt Stieg Larsson, så hvis noen har tips til lignende bøker, fortell!

Kjøpe eller låne?
Låne! Jeg kjøper lite bøker. Litt pga økonomi, litt pga plass, og en del fordi jeg ikke er så veldig nostalgisk. Er det en bok jeg virkelig liker kan jeg alltids kjøpe den senere. Dessuten er jeg så innmari glad i biblioteket. Men i juni pleier jeg å ta turen til Tronsmo for sommerens lektyre, der kommer man jo ikke tomhendt ut.

Hvordan finner du bøker du vil lese?
På biblioteket legger de ofte nye bøker lett synlig, så der går jeg gjerne og titter. Ellers får jeg det med meg hvis en forfatter jeg liker har kommet med ny bok. Rent konkret ser jeg det på forlagets Instagram eller Facebook-side, eller bokanmeldelser hos NRK eller Klassekampen. Jeg går også i bokhandler og ser hva som er nytt, og deretter setter jeg meg på venteliste hos Deichman.

Hvordan komme i gang med lesingen?
Les litt her og der. Har du lest 15 minutter på sengekanten i en uke kan det være at det økes av seg selv. Det trenger heller ikke være et mål å lese masse, kanskje er det viktigste å ha noen gode leseopplevelser i løpet av året. Visstnok leser 38 % mer enn 10 bøker i året. For deg som ikke gjør det, du tilhører majoriteten! Jeg ville heller fokusert på å finne bøker og forfattere du liker, og se om lesegleden da økes. Kanskje gjør du det ved å fortsette å lese denne bloggen, hehe. God lesing!

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

2 kommentarer om “Liste om bøker”

  1. «Det trenger heller ikke være et mål å lese masse, kanskje er det viktigste å ha noen gode leseopplevelser i løpet av året.»-Akkurat det tenker jeg er viktig, det beste må være å treffe med bøkene man velger og at man får gode leseopplevelser, eller kanskje lære et og annet om det man leser. Samtidig er det mange gode bøker der ute og man har lyst til å rekke over flere enn man kanskje gjør.

    Sally Rooney håper jeg du leser, likte veldig godt Normal people, så godt at jeg gikk sporenstreks inn i nettbokhandelen og kjøpte den første boken hennes. Ellers har jeg ikke lest noe av Knausgård ennå men har det på agendaen. Det blir en del norsk samtidslitteratur hos meg også og så prøver jeg å lese mer engelske bøker og gjerne bøker som er nominert til ulike litteraturpriser. Og så er jeg en bokelsker som vegrer meg for å låne på biblioteket, og mottar «for mye» leseeks fra forlagene.

    Det var veldig kjekt å bli enda bedre kjent med deg gjennom denne listen, Miriam! 🙂

    1. Takk for fin kommentar, jeg gleder meg til Sally Rooney! Er på venteliste på Deichman, men rekker jeg det ikke før sommerferien blir det nok et innkjøp. Jeg kan anbefale Knausgård, men jeg er jo veldig glad i detaljerte , nærmest fotografiske skildringer, og det er han jo mesteren av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..