Så mye hadde jeg – Trude Marstein

Til jul var jeg så heldig å få denne boka, og den ble fortært på kort tid i romjula. Boka er skrevet akkurat sånn som jeg liker det – familierelasjoner, en hovedperson man blir engasjert i, og en bok som spenner bredt i tid.

Vi følger Monika fra alderen 13 – til 58 år, gjennom en rekke forhold. Flere forhold burde hun aldri gått inn i, men Monika er nok mer redd for å være alene enn å være med feil mann. Hun er ikke beskrevet på en særlig sympatisk måte, og det liker jeg veldig godt. Jeg blir engasjert, oppgitt, og etterlyser ofte selvinnsikten.

I tillegg får familiemedlemmene hennes, foreldrene og hennes tre søstre, mye plass. Relasjonene er skildret på en imponerende måte, med spiss dialog. Å fortelle om en familie gjennom flere tiår er krevende, ikke minst når det er såpass mange personer med i fortellingen. Men dette mestrer Marstein.

Jeg tror grunnen til at boken treffer meg så godt er at den viser mye menneskelighet i Monika. Det er kanskje naturlig å se på henne som egoistisk. Men derimot er det muligens mest av alt et sterkt ønske om frihet, som er uforenlig med behovet for å ha en flokk og tilhørighet.

Dette er samtidslitteratur på høyeste nivå. Den bør leses av alle som liker å lese om relasjoner.

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

4 kommentarer om “Så mye hadde jeg – Trude Marstein”

  1. Aller først: Tusen takk for kjempefin tilbakemelding på bloggen min, det satte jeg utrolig stor pris på! 🙂
    Deretter syntes jeg det er utrolig kjekt med nye bokbloggere og jeg ser frem til å følge deg videre! 🙂

    Ang boken: Jeg elsket denne boken og den var en av de aller beste bøkene jeg leste i fjor. Om en ikke er akkurat som Monika så tenker jeg at mange kjenner seg igjen i henne på en eller annen måte likevel. Hun er et helt alminnelig menneske med sine feil og mangler som alle andre og dette var ikke Marstein redd for å vise oss. Jeg liker godt å lese om hverdagsliv og relasjoner mellom mennesker, men å gjøre det på en måte som Marstein gjorde her er en kunst i mine øyne.

    1. Hei, så hyggelig at du har tatt turen over hit! 🙂 Dette var også en av mine beste leseropplevelser i fjor, og jeg liker så godt hvordan Marstein har skrevet Monika som til tider ganske usympatisk, men likevel veldig menneskelig. Jeg har ikke lest noe annet av Marstein enda, men det skal jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..