Tanker om blogg

Det føles rart å begynne med en blogg nå. I 2019 virker det som de fleste er på Instagram og får «content» derfra. Jeg merker min Bloglovin-liste består av færre og færre, fordi mange ikke lenger skriver blogg. Det som en gang var en sfære for personlige steder man ikke tjente penger på, har blitt big influencers business.

Jeg har alltid lest blogger, lenge før de ble kalt det. Jeg var en ivrig «hesteblogger» da plattformen var Geocity, navnet var hjemmeside, og verktøyet var den lille HTML-kunnskapen man hadde. Jeg husker jeg skrev 100 artikler om ulike hesteraser. For spesielt interesserte.

Jeg har i alle år lest Niotillfem og Flora som fortsatt skriver , og en rekke norske blogger som ikke lenger oppdateres (men noen finnes fortsatt arkivert, som heiastrid og thelabyrinthine). Av de norske bloggene jeg har lest en stund, og som fortsatt finnes, vil jeg trekke frem Mariell – Hjartesmil, Ine – Noe fint hver dag og Synne – Ett dryss kanel.

En stor del av meg savner de gamle bloggene, og vil tilbake til det formatet. Lengre tekster, bilder tatt med kamera og ikke telefonen, kommentarer og dialog. Det virker som flere sluttet å blogge fordi lesertallene gikk ned og man fikk lite respons. Kanskje følte også en del på at begrepet rosablogger fikk mer og mer fotfeste, og det var mindre stuerent å si at man har en blogg. Jeg er ambivalent selv.

Mye av motivasjonen min er få få tatt mer bilder. Og jeg vil lage en blogg som er slik jeg selv vil lese en blogg.

Hvor ofte jeg skriver, og om hva må formes etter hvert. Men jeg er interessert i bøker, matlaging og fotografi, blant annet, så jeg ser for meg en del bokprat og mye bilder.
Takk for at du leser! Kommenter gjerne hvis du vil. 🙂

Publisert av

Miriam

https://miriamogbok.wordpress.com/

3 kommentarer om “Tanker om blogg”

  1. Så hyggelig at folk kommer til i bloggverdenen, og ikke bare faller fra, hoho! Velkommen!
    Mange takk for snille ord, både her og i kommentaren inne hos meg. Jeg håper at bloggene består, for det ligger så mye glede i hverdagen, og i å dele gleden med andre.

    1. Haha, ja, jeg føler meg litt som en motpol, når alle skal være på Instagram isteden. For meg blir jo dette en motreaksjon, at ting skal gå litt saktere og ikke bare deles fra mobilen flere ganger daglig. Takk for kommentar og at du leser!

  2. Som nevnt før så syntes jeg det er fint at noen går litt mot strømmen og velger bloggplattform i stedet for «bare» insta og andre sosiale medier. For bare få år siden var det en god del (bok)bloggere men disse har i likhet med mange andre bloggere valgt å gi seg eller gått over på nevnte plattformer. Litt av det samholdet jeg opplevde da har forsvunnet på veien, noe jeg syntes er veldig synd og derfor syntes jeg det er så kjekt at det kommer nye blogger til som velger å skrive her i tillegg til instagram.

    Så jeg er enig med Synne over her, jeg håper at bloggene består og at det kommer nye til viser at det kanskje er håp om nettopp det 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..